Climate Change


Ilmastonmuutos, lajien katoaminen ja saastuminen ovat ihmisen käden – ja jalanjälkiä tällä pallollamme. Kaiken ihmisen aiheuttaman tuhon ydin ydin on länsimaisessa, kaikkialle vastustamattomasti ja vastuuttomasti markkinoidussa kulutuskäyttäytymisessämme.

Palloaan repien ja paikaten ihminen jatkaa kiihdyttäen kulutustaan järjestäen toinen toistaan massiivisempia spektaakkeleita oikeuksiensa maksimoimiseksi ja vastuunsa minimoimiseksi.

Ihminen ei nykytoimin enää voi pysäyttää luonnossa liikkeelle saatettuja ennakoimattomia prosesseja. Vihreä maali rapisee.

Ihmiskunta ei ole kuunnellut tiedemiesten vuosisataista viestiä toimintansa turmiollisuudesta. Nyt se kuitenkin luo toivonsa tieteeseen ratkaista aiheuttamansa ongelmat.

Tieteen huikeista ihmisen hyväksi saavutetuista tuloksista huolimatta on sen varjossa luotu kyltymätön kulutushirviö. Tämän kulutushirviön taltuttaminen ei onnistu tieteen keinoin. Ainoa tie on nöyrä paluu osaksi luontoa. Ihmisen erottuminen luonnosta onkin pääsyy vallitsevaan ympäristökatastrofiin.

Intiaanipäällikkö Seattlen sanat – Kuinka kukaan voi ostaa tai myydä taivasta yläpuolellamme tai maan lämpöä? – on unohdettu. Onneksi nuoret naiset Greta, Gualinga, Ou Hongu, Vanesa Nagate luovat toivoa menetetyn sukupolven rämpimiseen.

Kuuluu koputus COP, COP, COP.  On avattava ovi tunnetulle luonnolle ennen kuin se aukeaa tuntemattomalle luonnolle.