Design


Clothes and Jewelry


Paljaan pinnan peitoksi – SiskaOrvelin suunnittelemien vaatteiden ja korujen maailma

SiskaOrveli miettii vaatteita ja koruja ihmisen alastomuudesta ammentaen. Hän etsii keinoja viestiä ihmisen omasta persoonasta jättäen jäljelle myös ihmistä itseään.
Kulttuurien törmäyspisteissä SiskaOrveli löytää itsensä aidon alastomana tutkien rajapintoja, joissa vaatteet ja korut ovat viestien heijasteita ja heijastumia. SiskaOrvelin maailmassa kauneus asuu jokaisessa ja hän haluaa löytää polun juuri sinunkin yksilölliseen ihanuuteesi. SiskaOrvelin vaatteet ja korut eivät ole muotia tai muodikkuutta. SiskaOrvelin vaatteet ovat kuiskaavat ajatuksia ja korut sinetöivät viestejä.

SiskaOrvelin syvällinen luontosuhde tuoksuu hänen värinsä maailmassa. SiskaOrveli yllättää värien yltäkylläisyydellä, mutta hän myös leikkii värittömyyden kirjolla. Luonnon oppilaana ja sen opastamana SiskaOrveli yhdistää rohkeasti värin ja värittömyyden.

SiskaOrvelin design on pelkistettyä muotojen tulkintaa. Vahvan taiteellisen konseptin perustalta ponnistavat myös niin elämän arkkitehti kuin uutta ratkaisua himoitseva insinööri. Kauneuden luomistyössä on aistittavissa taiteen ja tieteen sidos. SiskaOrvelin vaatteet ja korut viestivät pyrkimystä olla yhteys ihmisen, luonnon ja kulttuurin välillä.

SiskaOrvelin valinnat kertovat keskustelusta luonnon kanssa. Tämän tuloksena syntyvät luontoa kunnioittavat ja ihmistä rakastavat vaatteet ja korut. SiskaOrveli tutkii ihmistä luonnon elementtinä ja pukee hänet sen ehdoilla. SiskaOrvelin suunnittelemat vaatteet ja korut kumpuavat luonnosta elämän käyttötaiteeksi.

Wooden horses


SiskaOrveli’s wooden horses

This 160-300 cm high, uniquely designed and painted wooden, birch plywood horse is artwork with a purpose – a table and shelves. It is self-assembly and there is no screws, metal and plastic fixing.

The horse is designed and handmade by a finnish artist, iskaOrveli

Wooden arts


Siska’s wood craft art.

Mosaic art


Siska’s unique mosaic art.

Furnitures


SskaOrvelin huonekalut – leikkiä värein ja muodoin

SiskaOrvelin huonekalut ovat kujeilevaa leikkiä muodoilla sekä luonnon merkillisyyksien tallentamista. SiskaOrveli piirtää huonekaluihinsa tarinaa ja kuvittaa niitä raikkain värein.
SiskaOrvelin huonekalut ovat arjen käyttötaidetta. Taiteen takaa löytyy yllätyksellisiä, jopa sadunomaisia käyttöratkaisuja.

SiskaOrvelin huonekalut rakentuvat sekä luonnon itsensä muovaamista materiaaleista ja vanerista. Erityisen rakas materiaali on koivu. SiskaOrveli työstää huonekalut käsityönä luoden rakenteita, joissa ei tarvita metallisia tai muovisia liitososia. SiskaOrvelin luomat rakenteet ovat lapsenomaisen yksinkertaisia. Tavoitteena on, että kalusteet ovat purettavissa ja koottavissa yhä uudestaan. Kalusteen elinajan päättyessä ne ovat myös luonnon kiertoa kunnioittaen hävitettävissä.

SiskaOrvelin huonekalut ammentavat materiaalin omasta ainutlaatuisuudesta.Ne käsitellään luonnon itsensä tuottamin luonnonmukaisen värein. SiskaOrvelin maailmasta syntyy myös värikylläisiä ja iloittelevia mosaiikkipintoja elävöittämään kalusteen arkista olemusta. SiskaOrveli leikkii värein ja muodoin.

SiskaOrveli’s Furniture—A Play of Shapes and Colours

SiskaOrveli’s furniture play with shapes and capture the peculiarities of nature. SiskaOrveli carves a story into his furniture and illustrates it with vivacious colours.SiskaOrveli’s furniture are practical art of everyday life. The veneer of art covers surprising, even fantastical ways of using them.

SiskaOrvelin furniture are crafted from plywood and various materials crafted by nature itself. Birch is a particularly dear material to the artist. SiskaOrveli crafts his furniture by hand, creating structures that have no need for plastic or metal fittings. SiskaOrveli’s structures are almost childlike in their simplicity and ease of use. The furniture are meant to be taken part and constructed again, if need be. After a piece of furniture has finished its life cycle, it can also be disposed of ecologically.

SiskaOrveli’s furniture draw inspiration from the unique features of their crafting materials. They are dyed with colours that are both natural and provided by nature. SiskaOrveli’s world also contains colourful and joyous mosaic surfaces that can be used to give an everyday piece of furniture some additional vibrancy. SiskaOrveli plays with shapes and colours.

Architecture, interiors