Sculptures


SISKAORVELI’S STATUES AND SCULPTURES: HARSH EXCLAMATION POINTS AMONG THE LANDSCAPE

SiskaOrveli’s statues and sculptures are dreamlike visions received during dawn and twilight. They are rigid giants that speak of the turn of seasons. Their immobile strength is a cry of help from the ravaged forest; a call of action for everyone to defend their environment.

SiskaOrveli’s statues and sculptures tell their viewer stories that whisk them to a new world of imagination. Every story is a dialogue with yourself, and it leaves a trace as it fades away and gives room for new, unique stories.

SiskaOrveli’s statues and sculptures are waves of thought crafted from wood, concrete, and steel. They are results of momentary flashes of inspiration. Each artwork’s sturdy shell hides a warm, open-minded heart. The heart that the sculptor has seen in various shapes and colors during the crafting process. The heart is present for every viewer and hearer. The cold ruggedness of SiskaOrveli’s statues and sculptures makes them warm and inviting. Ne ovat herkkiä sinulle valitsemallasi hetkellä.

SiskaOrveli’s statues and sculptures have a name with an emotional connection to the sculptor; it speaks of a passing moment that will eventually crumble or change on the altar of time.

Technology consists of accumulated information about the surrounding world. This lack of information and our knowledge about that lack of information are tearing our world apart.

SISKAORVELIN PATSAAT JA VEISTOKSET – KARKEITA HUUTOMERKKEJÄ MAISEMASSA

SiskaOrvelin patsaat ja veistokset ovat unenomaista näkyjä aamun sarastuksessa ja illan kajossa. Ne ovat jähmeitä jättiläisiä vuodenaikojen kynnyksillä ja porstuassa. Niiden liikkumaton voima huutaa apua raiskatulle metsälle ja kutsuu puolustamaan ympäröivää maisemaa.

SiskaOrvelin patsaat ja veistokset kertovat katsojalle ja kuulijalle tarinoita, jotka kietovat mukaansa matkalle oman mielen ja mielikuvituksen maailmaan. Jokainen tarina on vuoropuhelua sinun kanssasi jättäen jälkeensä jäljen haihtuakseen pois antaen tilaa uusille, ainutkertaisille tarinoille.

SiskaOrvelin patsaat ja veistokset ovat mittavia puusta, betonista ja teräksestä luotuja ajatuksen aaltoja. Ne ovat taiteilijan hetken oivalluksen tulosteita. Jokaisella teoksella on vankan kuorensa sisällä lämmin ja avomielinen sydän. Tämä sydän on näyttäytynyt tekijälleen työn eri vaiheissa mitä moninaisimmissa muodoissa ja väreissä. Tämä sydän on läsnä jokaiselle katsojalle ja kuulijalle. SiskaOrvelin patsaat ja veistokset ovat kylmässä karheudessaan kutsuvan kuumia. Ne ovat herkkiä sinulle valitsemallasi hetkellä.

SiskaOrvelin patsailla ja veistoksilla on taitelijan tunnesiten verhoama nimi, joka viestii taiteilijan yhden ohikiitävän hetken tunnelmasta valmiina murenemaan tai muuntumaan ajan vankkureilla.

SiskaOrvelin patsailla ja veistoksilla on ihmisen minuus luonnon monimuotoisuuden sokkeloissa. Ne ovat huutomerkki. Ne ovat herätys. Ne ovat taiteilijan lupaus rakastaa luontoa ja maisemaa.